Αόρατη Ορθοδοντική

Αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών με τη χρήση λεπτών διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση. Κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας υψηλή τεχνολογία και λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για όσα άτομα -ενήλικες, εφήβους & παιδιά- θέλουν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία, αλλά τα κλασικά «σιδεράκια» τους αποθαρρύνουν.

Οι ορθοδοντικοί του Athens Dental Care είναι πιστοποιημένοι στις μεθόδους Αόρατης Ορθοδοντικής με τις τεχνικές Invisalign (Diamond providers), Spark, Angel & Clear Aligner. O Dr. Pablo Lirio είναι καθηγητής & επίσημος ομιλητής της Invisalign για όλη την Ευρώπη.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Πώς γίνεται;

Στην πρώτη επίσκεψη, μετά την κλινική εξέταση, γίνεται λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων του στόματός σας. Στη συνέχεια, και έπειτα από συζήτηση με τους ορθοδοντικούς μας, λαμβάνεται η απόφαση για το εάν θέλετε στο επόμενο ραντεβού να ξεκινήσετε άμεσα με την παράδοση των πρώτων ναρθήκων. Διαφορετικά, υπάρχει η δυνατότητα να δείτε, στο επόμενο ραντεβού, μια ψηφιακή προσομοίωση του χαμόγελού σας με τη νέα θέση και σύγκλειση των δοντιών σας, ακριβώς όπως θα είναι μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας. Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε, κατασκευάζονται οι πρώτοι νάρθηκες, αποκλειστικά για το στόμα και την περίπτωσή σας, με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι νάρθηκες αυτοί κατασκευάζονται σε εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, πιστοποιημένα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό, όπως είναι η Invisalign και η Clear Aligner.

Κατά την έναρξη της θεραπείας, παραλαμβάνετε τους πρώτους νάρθηκές σας, τους οποίους εφαρμόζετε στο στόμα σας και αλλάζετε διαδοχικά ανά εβδομάδα περίπου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του θεράποντος ορθοδοντικού σας. Κάθε ένας νάρθηκας που εφαρμόζετε μετακινεί ελάχιστα τα δόντια σας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα κ.ο.κ., μέχρι να φθάσουμε στο χαμόγελο που επιθυμούμε!

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακολουθήσετε σχετικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις των ορθοδοντικών μας κάνοντας κλικ εδώ.

Πλεονεκτήματα

  • Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και «συρταρώνουν» στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ορατοί από τους συνομιλητές σας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα ανεκτοί από εσάς. Έτσι, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα ούτε στην εργασία σας αλλά ούτε και στην κοινωνικότητά σας.
  • Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική προσωπική, επαγγελματική ή κοινωνική συνάντηση.
  • Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς μπορούμε να τους αφαιρούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους βουρτσίζουμε και να τους καθαρίζουμε με αραιά στοματικά διαλύματα, όπως ακριβώς και τη στοματική μας κοιλότητα για τη διατήρηση ευχάριστης και δροσερής της αναπνοής.
  • Δεν τραυματίζουν τα χείλη και τα ούλα.
  • Η περίοδος προσαρμογής ανέρχεται σε 2-3 24ωρα, κατά τα οποία νιώθετε αφενός μια ελαφριά πίεση στα υπό μετακίνηση δόντια αφετέρου μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην ομιλία, κυρίως στα οδοντικά και συριστικά σύμφωνα. Οι όποιες ενοχλήσεις παρέρχονται μετά την πάροδο των 3 ημερών.

Μειονέκτηματα

  • Οι διαφανείς νάρθηκες είναι η μόνη τεχνική της Ορθοδοντικής που επιτρέπει στον ασθενή να αφαιρεί από το στόμα του το “μέσον” με το οποίο ασκούνται δυνάμεις και συνεπώς, μετακινούνται τα δόντια. Κάτι τέτοιο αποτελεί μειονέκτημα, καθώς σε περιπτώσεις που δεν φοριούνται 22 ώρες/ημέρα, δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Οι διαφανείς νάρθηκες είναι μια εξατομικευμένη τεχνική, καθώς όλοι οι νάρθηκες κατασκευάζονται αποκλειστικά για το στόμα σας. Αυτό, αρκετές φορές, έχει ένα αυξημένο κόστος, καθώς στην αμοιβή του ιατρείου προστίθεται και το εργαστηριακό κόστος κατασκευής των ναρθήκων που αλλάζετε κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, καθώς η τεχνολογία των ναρθήκων αναπτύσσεται, το κόστος κατασκευής τους μειώνεται και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει το κόστος μιας ορθοδοντικής θεραπείας με τα κλασικά σιδεράκια.

Τι σημαίνει “Invisalign Diamond”;

Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Invisalign Diamond providers! Αυτό σημαίνει ότι οι ορθοδοντικοί μας διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στην κορυφαία μέθοδο Αόρατης Ορθοδοντικής, βοηθώντας σας να επιτύχετε το τέλειο χαμόγελο.

Έχουμε βραβευτεί με τον τίτλο Diamond από την Invisalign ως αναγνώριση για την τεχνογνωσία μας, θεραπεύοντας εκατοντάδες ασθενείς με Αόρατους Νάρθηκες κάθε χρόνο.

Αυτά είναι σπουδαία νέα για τους ασθενείς μας, γιατί μπορούν να είναι ήσυχοι γνωρίζοντας ότι το χαμόγελό τους βρίσκεται στα χέρια των καλύτερων. Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι ασθενείς μας λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας, σε συνδυασμό με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!

Έχετε απορίες σχετικά με την διαδικασία; Κάντε κλικ στο Αόρατη Ορθοδοντική: Συχνές απορίες.
https://athensdentalcare.gr/wp-content/uploads/2020/12/adc_logo_light.png
... smiles with signature

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Το Athens Dental Care είναι μια σύγχρονη, πρότυπη μονάδα παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, όπου ασκούνται όλες οι ειδικότητες της Οδοντιατρικής.

Social Media
Ρωτήστε μας
Ωράριο Λειτουργίας
bt_bb_section_top_section_coverage_image