Περιοδοντολογία

Η Περιοδοντολογία ασχολείται με την αντιμετώπιση των νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή των στηρικτικών ιστών που περιβάλλουν τα δόντια. Οι νόσοι των ούλων (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) είναι οι κύριες υπεύθυνες για την απώλεια περισσότερων δοντιών από ότι όλα τα άλλα οδοντικά νοσήματα μαζί.

Η περιοδοντική θεραπεία, ωστόσο, έχει αναπτυχθεί πέραν του φάσματος της θεραπείας των παθήσεων του περιοδοντίου. Η πλαστική χειρουργική του περιοδοντίου έχει εξελιχθεί τόσο πολύ στις μέρες μας και αποτελείται από αναγεννητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της αισθητικής μας. Η πρόκληση της δημιουργίας ενός ωραίου χαμόγελου αποτελεί καλλιτεχνική πράξη ακόμη και για την Περιοδοντολογία, της οποίας οι εξελίξεις μάς οδηγούν σήμερα στην καλύτερη κατανόηση της βιολογίας και της δυνατότητας επούλωσης του περιοδοντίου!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Τι είναι περιοδοντίτιδα;

Η περιοδοντίτιδα είναι νόσος των περιοδοντικών ιστών (ούλα και στηρικτικό οστό του δοντιού). Στα αρχικά της στάδια χαρακτηρίζεται από έντονη φλεγμονή των ούλων, η οποία επεκτείνεται στη συνέχεια και στο υποκείμενο οστό, το οποίο και καταστρέφει (οστεολυσία).

Η καταστροφή της στήριξης του δοντιού έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση κινητικότητας στο εν λόγω δόντι και ενδεχομένως και στα παρακείμενά του. Η κινητικότητα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με τη βαρύτητα της περιοδοντίτιδας. Σε καταληκτικό στάδιο, η στήριξη του δοντιού χάνεται εντελώς, με συνέπεια, την απώλεια του δοντιού.

Η λοίμωξη της περιοχής εξαπλώνεται, επιδρώντας με αυτόν τον τρόπο και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού. Η περιοδοντική νόσος συνδέεται και με:

  • Καρδιακές παθήσεις,
  • Διαβήτη,
  • Εγκεφαλικά επεισόδια,
  • Παθήσεις του αναπνευστικού,
  • Οστεοπόρωση.

https://athensdentalcare.gr/wp-content/uploads/2020/12/adc_logo_light.png
... smiles with signature

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Το Athens Dental Care είναι μια σύγχρονη, πρότυπη μονάδα παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, όπου ασκούνται όλες οι ειδικότητες της Οδοντιατρικής.

Social Media
Ρωτήστε μας
Ωράριο Λειτουργίας
bt_bb_section_top_section_coverage_image