Ορθογναθική Χειρουργική

Η Ορθογναθική Χειρουργική (από τις λέξεις ορθός=ίσιος & γνάθος=σαγόνι) είναι μια χειρουργική επέμβαση που στόχο έχει την αποκατάσταση γναθοπροσωπικών παραμορφώσεων. Με την επέμβαση αυτή επιτυγχάνεται μια αρμονικότερη & υγιής ισορροπία μεταξύ όλων των χαρακτηριστικών του ασθενούς, μέσω της μετακινήσης των οστών της άνω και της κάτω γνάθου.

Αυτού του είδους οι δυσαναλογίες του προσώπου εμφανίζονται κατά την ανάπτυξη των οστών, σταθεροποιούνται στο τέλος της & μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως άπνοια ύπνου, διαταραχές στην κροταφογναθική άρθρωση, κακή σύγκλειση δοντιών ή σκελετική δυσαρμονία.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Η ορθογναθική χειρουργική πρέπει να γίνεται από ειδικό γναθοχειρουργό, τον μόνο ειδικό που ενδείκνυται για τη θεραπεία, τόσο των οστών όσο και των μαλακών ιστών της περιοχής του προσώπου.
Υπάρχουν τρεις τύποι ορθογναθικής χειρουργικής:
  1. χειρουργική επέμβαση της άνω γνάθου,
  2. χειρουργική επέμβαση της κάτω γνάθου,
  3. χειρουργική της άνω & κάτω γνάθου.

Ορθοδοντική & Ορθογναθική Χειρουργική

Η ορθογναθική χειρουργική σχετίζεται στενά με την ορθοδοντική. H διόρθωση των οδοντο-κρανιογναθοπροσωπικών παραμορφώσεων περιλαμβάνει πάντα ομαδική εργασία μεταξύ του ορθοδοντικού και του γναθοχειρουργού.

Στο συμβατικό θεραπευτικό σχήμα, η σειρά που ακολουθείται είναι:

  1. Ορθοδοντική προετοιμάσια του στόματος, με νάρθηκες ή σιδεράκια,
  2. Ορθογναθική επέμβαση από τον γναθοχειρουργό,
  3. Ορθοδοντική ολοκλήρωση.

Στόχος της προεγχειρητικής ορθοδοντικής είναι να εξαλείψει κάθε υπάρχουσα οδοντική ανωμαλία, ώστε να παράσχει στον χειρουργό μια σταθερή σχέση μεταξύ άνω και κάτω τόξου, προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προγραμματισμένες σκελετικές μετακινήσεις.

Η μετεγχειρητική ορθοδοντική θεραπεία είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση της σωστής τελικής σύγκλεισης.

https://athensdentalcare.gr/wp-content/uploads/2020/12/adc_logo_light.png
... smiles with signature

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Το Athens Dental Care είναι μια σύγχρονη, πρότυπη μονάδα παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, όπου ασκούνται όλες οι ειδικότητες της Οδοντιατρικής.

Social Media
Ρωτήστε μας
Ωράριο Λειτουργίας
bt_bb_section_top_section_coverage_image