Πράσινη διαχείριση

Ζούμε καταβροχθίζοντας “μονάδες” από τη φύση και το μέλλον του πλανήτη…
Στο Athens Dental Care, μέσω της πράσινης διαχείρισης του οδοντιατρείου στοχεύουμε στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της επαγγελματικής μας δραστηριότητας.

Η ανακύκλωση, ο έλεγχος των τοξικών και μολυσματικών αποβλήτων, η μείωση των ενεργοβόρων καθημερινών πρακτικών και άλλες ενέργειες, που αναλύονται παρακάτω, προσβλέπουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Το οδοντιατρείο είναι μια επιχειρηματική μονάδα υγείας και η λειτουργία του διέπεται από όλους τους σχετικούς νόμους. Στο κομμάτι, λοιπόν, της οργάνωσης και διαχείρισης της κλινικής μας, φροντίσαμε οι επιλογές μας να έχουν γνώμονα το σεβασμό στη μητέρα φύση.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Τι κάνουμε για αυτό;

1) Σύγχρονος εξοπλισμός

Ο σύγχρονος εξοπλισμός μας εξασφαλίζει ψηφιακές ακτινογραφίες μεγαλύτερης ευκρίνειας και χαμηλότερης εκπομπής ακτινοβολίας, μέσω ακτινογραφικών μηχανημάτων εξελιγμένης τεχνολογίας ήπιας ακτινοβολίας.

2) Διαχείριση τοξικών αποβλήτων

Τα “μαύρα” σφραγίσματα δεν είναι τίποτα άλλο από τα λεγόμενα σφραγίσματα αμαλγάματος. Το αμάλγαμα είναι ένα κράμα υδραργύρου με άλλα μέταλλα. Αν και ο υδράργυρος είναι τοξικό στοιχείο, όταν αναμιγνύεται με τα ρινίσματα μετάλλων για τη δημιουργία του αμαλγάματος, δεσμεύεται από τα μέταλλα αυτά. Έτσι, στα σφραγίσματα που υπάρχουν στο στόμα, ο υδράργυρος είναι δεσμευμένος, ανενεργός και ακίνδυνος.

Τι γίνεται όμως αφενός με την περίσσεια του υλικού και αφετέρου με τις ποσότητες “μαύρων σφραγισμάτων” αμαλγάματος, που συχνά αφαιρούνται είτε για αισθητικούς λόγους είτε λόγω φθοράς; Καταλήγουν πάλι στον υδροφόρο ορίζοντα είτε μέσω των σκουπιδιών είτε μέσω της αποχέτευσης. Τι κάνουμε γι’ αυτό;
Στο Athens Dental Care η αφαίρεση των σφραγισμάτων αμαλγάματος γίνεται σε ειδική οδοντιατρική έδρα, όπου πριν την αποχέτευση υπάρχει “διαχωριστής αμαλγάματος”. Ένα ειδικό, δηλαδή, φίλτρο που συγκρατεί το αφαιρεθέν αμάλγαμα ώστε να μην εισέρχεται στον αποχετευτικό αγωγό.

3) Ανακύκλωση

Διαχωρίζουμε σε ειδικούς κάδους για ανακύκλωση όλα τα ανακυκλούμενα μη μολυσματικά υλικά και αναλώσιμα (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο).
Αντικατάσταση -όπου είναι δυνατόν- των υλικών που χρησιμοποιούμε με ανακυκλώσιμα υλικά π.χ. τα πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης, αντικαταστάθηκαν από ανακυκλούμενα χάρτινα μιας χρήσης.

4) Ηλεκτρική ενέργεια

Επιλέξαμε ως πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εταιρεία που παράγει ενέργεια από υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, ως πρώτη ύλη το νερό που αφενός η εκμετάλλευσή του δεν μολύνει το περιβάλλον και αφετέρου δεν στερεί φυσικούς πόρους από τη φύση.
Οι λαμπτήρες φωτισμού στο χώρο μας, επίσης, αντικαταστάθηκαν με λαμπτήρες οικονομίας.

5) Θέρμανση

Η θέρμανση τους χειμερινούς μήνες γίνεται με παροχή φυσικού αερίου και τα κουφώματα έχουν αντικατασταθεί με διπλά κουφώματα αλουμινίου για να περιοριστούν οι θερμικές απώλειες κι η ηχορύπανση.

6) Καθαριότητα του χώρου

Για τον καθαρισμό των επιφανειών εργασίας χρησιμοποιούνται αντισηπτικά και απολυμαντικά σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές προδιαγραφές. Για την υπόλοιπη καθημερινή καθαριότητα των ιατρείων και των γραφείων χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα καθαριστικά υλικά διαλυόμενα σε νερό, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούμε για το πότισμα των φυτών μας!

7) E-banking και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οι λογαριασμοί των Δ.Ε.Κ.Ο. πληρώνονται μέσω τραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (e-banking) με τράπεζες που είναι ευαισθητοποιημένες και υποστηρίζουν οικολογικά πράσινα προγράμματα.
Η αλληλογραφία με τους ασθενείς μας γίνεται μέσω e-mail.
Η γραμματεία έχει πάγια εντολή για επιστροφή κι έγγραφη -ανά περίπτωση- απαίτηση παύσης αποστολής ενημερωτικών δελτίων και διαφημιστικών εντύπων που δεν μας ενδιαφέρουν (τα ιατρεία πάσχουν από άχρηστα τέτοια είδους “χαρτιά” που περιφέρονται ασκόπως στα γραφεία μέχρι να καταλήξουν στα σκουπίδια!).

8) Η πολυκατοικία μας

Το κτίριο που στεγαζόμαστε βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας. Η τοποθεσία της πολυκατοικίας μας επιλέχθηκε απέναντι από το Μετρό του Ευαγγελισμού, ώστε να απαλλάσσει αφενός τους επισκέπτες μας από το άγχος της μετακίνησης και του παρκαρίσματος, και αφετέρου την ταλαιπωρημένη πόλη μας από την επιπλέον μόλυνση και ηχορύπανση του περιβάλλοντος, εφόσον για τη μετακίνησή σας δεν απαιτείται η χρήση του ιδιωτικού σας αυτοκινήτου.
Τα ιατρεία είναι προσανατολισμένα, με μεγάλα ανοίγματα προς το καταπράσινο πευκόφυτο άλσος του Ευαγγελισμού και τον Υμηττό. Έτσι, οι ασθενείς μας από τις οδοντιατρικές έδρες απολαμβάνουν μια μοναδική κι αναπάντεχη πανέμορφη θέα!
Αν ο καιρός το επιτρέπει μια σύντομη επίσκεψη-αναμονή στη βεράντα, σας διευρύνει το πεδίο και την απόλαυση, καθώς στα δεξιά μας απλώνεται το πάρκο της Ριζαρείου, η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου με τον ασημένιο τρούλο της και πίσω τους η Εθνική Πινακοθήκη με φόντο τον Υμηττό. Αριστερά μας εκτείνεται η υπέροχη αρχιτεκτονικά νεοκλασική πτέρυγα του Ευαγγελισμού.

9) Προβληματισμός οικολογικής ευαισθησίας

Τι σημαίνει αυτό;
Κάθε μικρή ενέργειά μας, ιδιωτική και επαγγελματική, προσπαθούμε να διέπεται από κριτήρια, που χωρίς να μειώνουν στο ελάχιστο την ποιότητα παροχής της υπηρεσίας μας ή το επίπεδο διαβίωσής μας, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον. Π.χ. αποφεύγουμε την αγορά πολυταξιδεμένων προϊόντων, τα οποία για φθάσουν εδώ έχουν καταβροχθίσει μεγάλες ποσότητες ενέργειας για τη μετακίνησή τους, προτιμούμε ελληνικά προϊόντα για προφανείς λόγους, χρησιμοποιούμε φυσικά αιθέρια έλαια κι όχι χημικά αποσμητικά χώρου, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, επαναφορτιζόμενους αναπτήρες κτλ. Οι ενέργειές μας καθημερινά εμπλουτίζονται από την πληροφόρηση που φροντίζουμε να έχουμε αδιαλείπτως και αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εφαρμογή πρακτικών που μειώνουν το ενεργειακό μας αποτύπωμα.

10) Ενημέρωση για την προστασία του περιβάλλοντος

Στην αίθουσα αναμονής, μαζί με το έντυπο κι ηλεκτρονικό υλικό για θέματα στοματικής υγείας, έχουμε φροντίσει να υπάρχουν περιοδικά, άρθρα, ντοσιέ και ενημερωτικό υλικό ποικίλης φύσης. Έτσι, ο χρόνος αναμονής σας αξιοποιείται προς την κατεύθυνση της οικολογικής ευαισθησίας και της σωστής διατροφής.

https://athensdentalcare.gr/wp-content/uploads/2020/12/adc_logo_light.png
... smiles with signature

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί το χαμόγελο που ονειρεύεστε!

Το Athens Dental Care είναι μια σύγχρονη, πρότυπη μονάδα παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, όπου ασκούνται όλες οι ειδικότητες της Οδοντιατρικής.

Social Media
Ρωτήστε μας
Ωράριο Λειτουργίας
bt_bb_section_top_section_coverage_image